روانسنجی

ارزیابی روانشناختی فرآیند ارزیابی سلامت روانی و عملکرد رفتاری فرد از طریق استفاده از آزمون‌های استاندارد، مشاهدات و روش‌های دیگر است که می‌تواند به شناسایی علت های زمینه‌ای علائم فرد کمک کند و مبنایی برای ایجاد یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای مراجعین فراهم کند. همچنین می توان از آن برای نظارت بر پیشرفت فرد در درمان استفاده کرد.

مراجعین اغلب از ما می پرسند که “آزمایش روانشناختی” چیست، برای چه استفاده می شود و چگونه می تواند به ما کمک کند. پاسخ به این سؤالات بسته به اینکه درخواست تست از طرف چه متخصصی بوده و در چه شرایطی ارجاع داده شده است، متفاوت است. برخی از متخصصان ممکن است به دنبال ارزیابی برای کمک به درک عملکرد عاطفی ویا شخصیتی بیمار باشند، به ویژه به این دلیل که آزمایش فرد به روشی جامع‌تر در مدت زمان کوتاه ‌تر، به‌جای چندین جلسه درمانی، ما را با ویژگی های مراجع آشنا می کند همچنین، نتایج حاصل از این اقدامات می‌تواند به توصیه‌هایی برای درمان سلامت روان، مانند استفاده از داروها ویا برای درمان (مثل اینکه کدام استراتژی‌ها می‌تواند برای آموزش به بیمار مفیدتر باشد) کمک کند. نتایج به دست آمده از تست های روان شناختی همچنین می‌توانند برای  ارجاع به سایر متخصصان مانند روانپزشک یا متخصص مغز و اعصاب کمک کنند. بسته به سن بیمار، این اقدامات ممکن است شامل پرسشنامه هایی باشد که فقط توسط خود بیمار تکمیل می شود که به ویژه در میان بیماران بزرگسال دیده می شود. هنگام ارزیابی کودک، والدین اغلب پرسشنامه هایی را تکمیل می کنند که در مورد آنچه از نظر رفتاری و عاطفی در فرزندشان مشاهده می کنند، می پرسد. هنگامی که بیمار یک نوجوان است، معمولاً ترکیبی از پرسشنامه‌های عاطفی و شخصیتی گنجانده می‌شود که شامل پاسخگویی نوجوان و والدین به صورت همزمان است.

مطالب مرتبط : روانشناسی بالینی و درمان اختلالات ، کلینیک روانشناسی

روانسنجی

چرا تست روانشناسی مهم است:

  • ارزیابی روانشناختی مهم است زیرا می تواند به شناسایی شرایط سلامت روان و سایر مسائلی که ممکن است بر افکار، احساسات و رفتارهای فرد تأثیر بگذارد کمک کند.
  • این می تواند درک کامل تری از نقاط قوت و ضعف فرد ارائه دهد که می تواند در تصمیم گیری در مورد درمان مفید باشد.
  • ارزیابی روانشناختی می‌تواند به تشخیص بیماری‌هایی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی و اختلال بیش‌فعالی کمبود توجه(ADHD) کمک کند.
  • همچنین می‌توان از آن برای ارزیابی توانایی‌های شناختی فرد، مانند حافظه، مهارت‌های حل مسئله و عملکرد فکری استفاده کرد.

در این صفحه از سایت مرکز مشاوره همرازان به موضوع روانسنجی پرداختیم برای کسب اطلاعات بیشتر و در صورت نیاز به مشاور با ما تماس حاصل فرمایید.