نوروتراپی چیست

نوروتراپی مجموعه ای از روش های درمانی است که با استفاده از ابزارها و تکنولوژی های پیشترفته انجام می شود. این روش ها عمدتا غیر تهاجمی، بدون درد و بدون عارضه است که می تواند به افراد کمک کند تا عملکرد مغز را بدون مصرف دارو بهبود بخشند و بر این اصل استوار است که شما می توانید آگاهانه فعالیت الکتریکی مغز خود را تغییر دهید.

انواع روش های نورو تراپی عبارت است از: نوار مغز، نقشه مغزی، نوروفیدبک، لورتا نوروفیدبک، بایوفیدبک، توانمند سازی شناختی، تحریک فراجمجمه ای مغز(tDCS)  ، rTMS  و TMS

نورو تراپی می تواند برای بهبود طیف گسترده ای از علائم در افراد با سنین مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. نورو تراپی می تواند به بهبود اضطراب، افسردگی، نقص در توجه، بی خوابی، درد مزمن، سوء مصرف مواد، استرس، سردرد، تروما و آسیب مغزی کمک کند. نورو تراپی همچنین می‌تواند عملکرد افراد مبتلا به اختلالات رشدی مانند اختلال طیف اوتیسم، مشکلات یادگیری و ناتوانی‌های ذهنی را بهبود بخشد. همچنین می توان از نورو تراپی جهت ارتقا عملکرد مغزی و روان شناختی ورزشکاران، هنرمندان و ارتقا مهارت های شغلی استفاده کرد.

از آنجایی که نوروتکنولوژی دائما در حال تکامل است و درمان ها و روش ها نیز همواره در حال تغییر هستند، بسیار حائز اهمیت است که شما با تشخیص متخصص این حوزه این روش درمانی را انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تکنیک درمانی  با همکاران ما در مرکز مشاوره همرازان در ارتباط باشید.

مطالب مرتبط : روانسنجی

نقشه مغزی  (QEEG)

نقشه مغزی یا الکتروانسفالوگرافی کمی روشی است که با استفاده از بررسی و سنجش امواج مغزی با ابزار های پیشترفته، عملکرد مغز را مورد ارزیابی قرار می دهد. نقشه مغزی می تواند یک ابزار کاربردی جهت کمک به تشخیص و درمان بیماری های نورولوژیک و روان شناختی باشد.

فرایند انجام نقشه مغزی حدود 20 الی 30 دقیقه است و با استفاده از یک کلاه مخصوص که روی سر قرار میگیرد انجام می شود و امواج مغزی فرد در دو حالت چشم باز و چشم بسته ثبت می شود. انجام این روش هیچ عارضه ی جانبی به دنبال ندارد.

نوروفیدبک

یکی از روش های اصلی نوروتراپی جهت تنظیم امواج مغزی در اختلالات مختلف می باشد که بر اساس شرطی سازی عامل یا اسکینری انجام می شود. در این روش نوروتراپیست بر اساس علائم و اطلاعات بدست آمده از مراجع، پروتکل مخصوص او را  می نویسد. در طی انجام نوروفیدبک یک یا دو الکترود به سر مراجع وصل و امواج مغزی را با توجه به نوع پروتکل و علائم بیماری تنظیم می کند. به طور متوسط تعداد جلسات برای اثر گذاری حداکثری بین 15 تا 30 جلسه است و هر جلسه معمولا 45 دقیقه طول می  کشد.

مطالب مرتبط : مرکز مشاوره

نوروتراپی

توانمند سازی شناختی

به ارتقا توانمندی های مغزی مثل حافظه، حل مساله، تصمیم گیری، توجه، شناخت اجتماعی و … با استفاده از روش های نرم افزاری و مداد کاغذی توانمند سازی شناختی گفته می شود که بر اساس اصل انعطاف پذیری عصبی انجام می شود (نوروپلاستیسیتی) .

 

بیوفیدبک

بیوفیدبک تراپی ، یک تکنیک ذهنی بدنی است که به مردم آموزش می دهد که چگونه فعالیت های فیزیولوژیک خود را تغییر دهند. در اصل این روش به افراد این توانایی را می دهد که یاد بگیرند بهتر پاسخ های غیرارادی بدنشان را کنترل و تنظیم کنند . هدف از بیوفیدبک، درمان بیماری ها ، بهبود و جلوگیری از اختلالات و یا حتی ارتقای عملکرد فردی و دستیابی به عملکرد بهینه افراد می باشد.