فرضیه‌ی خوشبختی

نام کتاب: فرضیه‌ی خوشبختی

سال انتشار: 2006

رتبه در فروشگاه آمازون: 4.6

موضوع‌ها: روان‌شناسی اجتماعی، خوشبختی، توسعه‌فردی، فلسفه، روابط، خودیاری چکیده: در این کتاب، جاناتان هایت ١٠ نظریه‌ی برتر متفکرین دنیای باستان از تمدن‌های مدیترانه، چین و هندوستان را با نگاهی مدرن بررسی نموده و آن‌ها را بر اساس یافته‌های نوین علمی زیر سوال برده است. هدف او رسیدن به پاسخ این سوال است «چه چیزی باعث ایجاد احساس خوشبختی در یک فرد می‌شود؟». او به ما کمک می‌کند به کشف درستی از معنای خوشبختی برسیم. این کتاب به ما درک بهتری از رفتار اجتماعی ارائه می‌دهد و ما را قادر می‌سازد میزان خوشبختی‌مان را افزایش دهیم.

نکات کلیدی:

● ذهن ما به دو بخش تقسیم شده است: فیل وحشی (ناخودآگاه یا بخش غیرارادی) و فیل‌سوار (خودآگاه یا بخش ارادی).

● هرچند ژنتیک روی خوشبختی تاثیرگذار است اما تغییر طرز فکر می‌تواند ما را خوشبخت‌تر کند.

● برابری زیربنای اساسی‌ای است که ما زندگی اجتماعی‌مان را بر آن بنا می‌نهیم.

● عدم توانایی ما در دیدن اشتباهاتمان مانعی بزرگ در بسیاری از رابطه‌های ما است.

● به منظور تبدیل شدن به یک فرد خوشبخت، شما به داشتن افراد مناسب و درست در زندگی‌تان و انجام دادن چیزی که در آن خوب هستید، نیاز دارید.

● عشق احساسی بسیار اساسی در زندگی ما است.

● چیزی که شما را نکشد، شما را قوی‌تر می‌کند و در نتیجه شما را خوشبخت‌تر می‌کند.

● نوع‌دوستی و فضیلت اخلاقی نیاز به تمرین دارد نه آموخته شدن.

● الوهیت یکی از نیازهای اساسیِ انسانی ما است.

● خوشبختی و معنا از روابط مناسب بین شما و اطرافیانتان سرچشمه می‌گیرد.

معرفی نویسنده: جاناتان_هایت نویسنده و روان‌شناسی آمریکایی می‌باشد که در سال ۱۹۶۳ در نیویورک متولد شده است. او دارای مدرک کارشناسی فلسفه از دانشگاه ییل، کارشناسی ارشد، دکترا و فوق دکترای روان‌شناسی اجتماعی (روان‌شناسی اخلاقی و هیجان‌های اخلاقی) از دانشگاه پنسیلوانیا است. او بنیان‌گذار «نظریه‌‌ی ریشه‌های اخلاقی» است که واکنشی در برابر نظریه‌ی عقل‌گرای توسعه‌ای اخلاق مرتبط با کوهلبرگ و پیاژه است. وی هم‌اکنون استاد روان‌شناسی اجتماعی در دانشگاه نیویورک است. جاناتان هایت به دلیل تحقیقاتش در زمینه‌های اخلاق و هیجان‌های انزجار مشهور است. او نویسنده‌ی کتاب پرفروش نیویورک تایمز تحت عنوان #ذهن_درستکار (چرا سیاست و دین، آدم‌های خوب را از هم جدا می‌کنند) است. جاناتان هایت از سوی دو مجله‌ی فارن پالیسی و پراسپکت در فهرست برترین اندیشمندان جهان جای گرفته‌ است.

مطالب مرتبط   : خودتان را بهتر بشناسید